6 березня – Всесвітній день боротьби з глаукомою

6 березня – Всесвітній день боротьби з глаукомою

Глаукома – захворювання очей, що характеризується підвищенням внутрішньоочного тиску. Початок недуги підступний і протікає безсимптомно. Якщо лікування цього захворювання не проводиться, то поступово починає звужуватися поле зору – людина перестає помічати розташовані збоку об’єкти, надалі хвороба призводить до прогресуючого зниження зору, причому з часом можлива повна його втрата. На жаль, зір, втрачений внаслідок глаукоми, не підлягає відновленню.

За даними Міжрегіональної громадської організації «Асоціація хворих на глаукому», в даний час глаукома – одна з основних причин сліпоти та слабкозорісті. Кількість глаукомних хворих у світі вже доходить до 100 млн. чоловік. При цьому з 28 млн. сліпих у світі майже кожен п’ятий втратив зір у зв’язку з цим захворюванням.

«Світильник для тіла є око» – говориться в Біблії. Бережіть свій зір, систематично відвідуйте окуліста. Пам’ятайте – найважливішим чинником для лікування наслідків глаукоми є її максимально раннє виявлення!

Черкаський календар

140 років від дня народження Мелентія (Макарія) Зеленого (1874 – 1938), уманського ченця, який був репресований. Занесений до сонму святих новомучеників черкаських.

110 років від дня народження Докії Гуменної (1904 – 1966), письменниці, уродженки м. Жашкова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x