На Смілянщині школярі та владці саджали дерева

На Смілянщині школярі та владці саджали дерева

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» активно крокує Черкащиною. 4 квітня в Смілянському лісництві Смілянського лісгоспу відбулося саджання лісу. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

До заходу долучилися голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, депутати облради, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда, голова Смілянської районної ради Володимир Грошев. Допомагали у цій гарній справі представники Смілянського шкільного лісництва, учні Балаклеївської загальноосвітньої школи №2.

Начальник облуправління Олександр Дзюбенко повідомив, що в рамках весняної лісокультурної кампанії, яка зараз на стадії завершення, лісівниками Черкащини вже створено 1300 гектарів лісових культур (річний план відтворення лісів – 1675 га, з них лісовідновлення – 1375 га). Традиційно основними лісоутворюючими породами для області є сосна та дуб, висаджується також горіх чорний. Щоб успішно провести всі весняні посадкові роботи, в минулому році лісгоспами заготовлено 80 тонн лісового насіння, вирощено понад 10 мільйонів сіянців.

– У ці дні всі, хто бере участь в акції зі збільшення лісонасаджень і лісового фонду області, долучаються до важливої справи збереження чистого довкілля для майбутніх поколінь. Переконаний, що сьогоднішній день ми проведемо із піднесеним настроєм, в гарній компанії колег і друзів. Адже вважаю, що цей захід має ще один особливий зміст – це об’єднання депутатів обласної ради різних політичних фракцій для участі у спільній загальнокорисній справі, – зазначив Олександр Вельбівець та подякував депутатам, які долучилися до висадки дерев, а лісівникам – за щорічну гарну акцію.

Директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда провів короткий лісівничий майстер-клас та розповів про особливості й переваги садіння лісу сіянцями із закритою кореневою системою. За словами директора, саме цей метод, який протягом останніх 10-ти років застосовується на підприємстві, дозволяє забезпечити практично стовідсоткову приживлюваність лісових культур дуба звичайного.

З гарним настроєм та відчуттям задоволення від важливої справи разом учасники акції заліснили площу у півтора гектари (квартал 8, виділ 5_2), висадивши понад 2 тис. сіянців дуба звичайного із закритою кореневою системою.

Заходи акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбуваються по всій Черкащині за участю учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування і триватимуть до Дня довкілля в Україні – 15 квітня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x