Роман Морару-Бурлеску розповів про згоду на посмертне донорство (ВІДЕО)

Роман Морару-Бурлеску розповів про згоду на посмертне донорство (ВІДЕО)

Трансплантацію від посмертного донора провели вдруге в Черкасах. Забір органів від посмертного донора виконали вперше в Черкаській обласній лікарні.

Перед операцією медичні працівники утворили коридор пошани, яким до операційної провезли донора. Рідні чоловіка, якому констатували смерть мозку через інсульт, дали згоду на пересадку органів. Так вони подарували шанс на життя трьом людям.

В одній операційній працювали три бригади медиків: фахівці Черкаського онкодиспансеру, Черкаської обласної лікарні та представники столичної клініки.

Черкащанин Володимир Єременко з 6 років мав проблеми з діабетом, що і призвело до ниркової недостатності. Рік перебував на діалізі. Спочатку не вірив, шо все може скластися позитивно. Операція пройшла в штатному режимі. Нирка запрацювала. Пацієнта виписали з онкодиспансеру.

Фахівці Черкаського онкодиспансеру надалі планують працювати в напрямі розвитку трансплантації органів.

У ролику використані фрагменти із відео Черкаської обласної лікарні.

Інформація, подана у сюжеті, є результатом досліджень автора, який може не мати медичної освіти. Текст не перевіряється фахівцем на предмет точності та об’єктивності. Ця інформація не є керівництвом до дії і має бути використана тільки після консультації з вашим лікарем. “НОВА ДОБА” не закликає застосовувати або поширювати будь-які лікарські засоби, способи лікування чи медичні послуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x