Слухачі курсів проєкту «Норвегія−Україна» відвідали Глущанську страусину ферму

Слухачі курсів проєкту «Норвегія−Україна» відвідали Глущанську страусину ферму

Першу Глущанську страусину ферму, що на Звенигородщині, відвідали слухачі курсів у межах проєкту «Норвегія−Україна». Тут вирощують чорних африканських страусів. Власники ферми, Вадим та Тетяна Аннишинець, провели екскурсію.  

Віднедавна їхня мініферма стала туристичною родзинкою не лише для жителів Корсунщини, а й охочих поглянути на диво-пернатих із інших областей.

 

 

− Я не знала, що в Черкаській області є така ферма. Туди можна поїхати з дітьми, їм буде дуже цікаво, − ділиться враженнями слухачка курсів Юлія Гордійчук-Батіщева. − Мені дуже сподобалося, що в людей з’явилася ідея й вони самотужки почали втілювать її в реальність, розвивати справу.

Слухачів курсів пригостили морозивом, сирами власного виробництва, адже на фермі ще вирощують і кіз. А з їхнього молока виготовляють продукцію, яку реалізовують через інтернет.

Також власники розповіли про те, як починався цей бізнес, із якими труднощами стикалися та які мають плани на майбутнє. Родина хоче збільшити поголів’я птахів та облаштувати комфортну зону для відпочинку та дозвілля туристів.

 

 

Програма «Норвегія-Україна» ефективно реалізується в Україні вже протягом 16 років. За цей період її учасниками стали понад 11 тисяч осіб, серед них – більше ніж 1,5 тисячі − це учасники АТО/ООС. Проєкт, який фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії, допомагає ветеранам та членам їхніх сімей соціально адаптуватися та здобути освіту для успішного працевлаштування або організації власного бізнесу. Нині проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) реалізується в 25 містах України за різними напрямами.

 

 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x