Із 23 грудня Черкащина виходить із «червоної» зони

Із 23 грудня Черкащина виходить із «червоної» зони

Шість областей України виходять із «червоної» зони карантину. Від 23 грудня на території Київської, Житомирської, Миколаївської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей діятимуть обмеження, встановлені для «жовтої» зони карантину.

 

Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов у Telegram-каналі.

Відповідне рішення ухвалили 21 грудня під час почергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

«За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 23 грудня 2021 року “жовтий” рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей», − йдеться у повідомлення.

Нагадаємо, що від 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину − для невакцинованих громадян посилили карантинні заходи безпеки. Тепер відвідувати громадські заклади в жовтому рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має або «жовтий» COVID-сертифікат, або довідку 063/о (довідка про одужання).

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ − COVID-сертифікат про одужання. Таким чином в жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного із зазначених документів.

 

Слід зазначати, що від 23 грудня у червоній зоні залишаться лише 2 області: Волинська та Запорізька.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x