Стилі та колірна гама: прикрашаємо новорічну ялинку

Стилі та колірна гама: прикрашаємо новорічну ялинку

Традиція відзначати зимові свята з ялинкою вже давно не викликає питань, але щороку хочеться прикрасити її по-особливому. До того ж, це не тільки додасть затишку вдома, а й може допомогти приманити щастя у новому році.

 

Оскільки Новий 2022 рік буде роком Блакитного Тигра, то обов’язково потрібно повісити на ялинку іграшки блакитного, синього, сірого та білого кольорів. Чудовими будуть поєднання зеленого та бірюзового, а також сріблястого, бронзового та золотих тонів. Ці кольори припадуть до вподоби господарю року, а також посприяють залученню грошей та багатства у наступному році.

Також експерти радять використовувати натуральні матеріали, наприклад, жолуді, шишки, горіхи, а також фрукти. Можна теж додати цукерки у красивих обгортках, пряники та печиво.

 

 

Колірна гама 2022 року

Зазвичай ялинку наряджають залежно від власних вподобань і фантазії, інтер’єру кімнати чи будинку, а також − кольору-символу  прийдешнього року або обрати лише один колір.

Символ 2022 року не любить яскравих кольорів, а тому слід обрати більш спокійні тони: жовтий, золотий, сірий, білий, синій, чорний. Втім, слід пам’ятати: важливо дотримуватися принципу «не більше двох-трьох кольорів».

 

Обравши основний колір, слід підібрати додаткові. Наприклад, гарно поєднуються:

  • золотий, зелений та шампань
  • жовтий, коричневий та бежевий
  • синій, слонова кістка та світло-сірий
  • білий, срібний та синій
  • чорний, рожевий, бузковий, білий.

 

 

 

Як прикрасити ялинку в різних стилях 

Класика 

Гарна ідея цього стилю − прикрашання ялинки в одній кольоровій гамі. Наприклад, на ялинці можуть бути іграшки тільки золотого, сріблястого, білого кольорів. Їх також можна поєднати між собою. Добре використати одну форму іграшок, або дві-три. Кімнату слід також прикрасити схожими за тематикою декораціями.

 

 

Ретро 

Обравши для новорічної красуні такий стиль, треба використовувати вінтажні прикраси, «дощик», гірлянди-ліхтарі, сніжинки, цукерки тощо. Також можна використовувати бабусин антикваріат. Згадайте − яка ялинка була у вашому дитинстві.

 

 

Еко

Цей стиль набуває популярності, а тому часто на ялинці можна побачити не скляні кульки, а горіхи, мандарини, палички кориці, шишки, кавові зерна. Можна власноруч зробити гирлянди з кружечків сушеного апельсина, каштанів чи навіть мішковини.

Кантрі 

Передусім новорічна красуня повинна бути не штучною, а натуральною. Для прикрашання використовують власноруч виготовлені прикраси з тканини, фетру, паперу, соснових шишок та інших природних матеріалів. Можна використати багато різних іграшок: кулі, сніжинки, рукавички, бурулі, різні звірі, серця, зірки тощо. Основні кольори − це  зелений, червоний, білий.

Бохо-шик

Цей стиль синтезує у собі багато течій, які притаманні різному часу: еклектику, фолк та навіть циганську культуру. Його особливість − у складних поєднаннях кольорів: яскравих і різких та пастельних і стриманих, а також кислотних. Бохо не вимагає симетрії чи кольорової гами: поєднуйте скляні іграшки з хутряними помпонами.

Шебі-шик 

Для цього стилю характерні пастельні тони, білий чи молочний колір. Шебі передбачає створення вишуканих, складних та витончених дизайнів, форм та візерунків. Саме тому натуральну зелену ялинку краще замінити на білу чи навіть рожеву. Для декору можна використовувати не тільки кульки, а намисто, перлини, бантики, мереживо.

 

 

Тіфані 

Стиль відрізняється своїм особливим кольором: поєднує відтінки м’яти, бірюзи та аквамарину. Красивий і стильний вигляд прикраси матимуть на білосніжній ялинці.

Гламур 

Для цього стилю якнайкраще підійде біла ялинка. На ній елегантний вигляд матимуть червоні, сині, золоті іграшки.

Морський 

Прикрасити ялинку можна в морському стилі. Оздоблюйте новорічне дерево морськими зірками, кониками, стрічками. Схожим на море й океан будуть сині, білі, зелені, коричневі тони.

 

 

Як обрати і комбінувати іграшки 

Чіпляти на ялинку все, що під рукою, не варто. Аби святкове дерево було прикрашене зі смаком, слід визначитися з декором та формами. Це можуть бути як одного, так і різного розміру святкові іграшки, але вони повинні мати гармонійний вигляд. Наприклад: кулі й дзвіночки, бурульки й сніжинки, ліхтарики й фігурки казкових героїв.

Святковий і вишуканий вигляд на гіллі ялинки мають скляні іграшки. Вони гарно поєднуються з бантами, намистом і стрічками, які витіснили «дощик». Чудова ідея − придбання тематичних різдвяних прикрас − це можуть бути янголята, зірки, сніговик, Санта, олені тощо.

 

 

До Нового 2022 року доречно підібрати іграшку-символ. Оскільки це Тигр, то можете купувати прикраси у формі цієї тварини.

Щодо гірлянд, то вони можуть бути безбарвні або різнокольорові, миготливі або із рівним світлом. Їхню довжину обирають залежно від розміру ялинки.

Оформлення верхівки − завершальний етап процесу прикрашання ялинки. За традицією на верхівку одягають: зірку; прикрасу у формі бурульки; сніжинку.

 

 

Куди поставити ялинку по фен-шуй

Згідно з китайською філософією, якщо обрати для пухнастої красуні правильне місце в будинку, вона допоможе залучити достаток, щастя і любов. Важливо пам’ятати, що через верхівку ялини проходять позитивні енергетичні потоки. Тому вибирати дерево потрібно, щоб воно не впиралося в стелю. Зрізати верхню частину не рекомендується.

 

  • Лівий дальній кут кімнати використовується для залучення грошей в будинок, лівий ближній – для нових знайомств.

  • Правий кут кімнати допоможе налагодити особисте життя і принести гармонію у стосунки.

  • Якщо на першому плані здоров’я, потрібно поставити ялинку в центр кімнати. Це місце скупчення життєвої енергії.

  • Південна частина будинку забезпечить авторитет і визнання, східна – взаєморозуміння з близькими людьми.

  • Південно-східна сторона допоможе зміцнити фінансовий добробут.

  • У західній частині потрібно ставити ялинку тим, хто в наступному році мріє зустріти любов і побудувати міцні стосунки.

  • Тим, хто не може обійтися без подорожей, допоможе північно-західна сторона.

 

За матеріалами інтернет-джерел

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x