Проведено районний дитячий фестиваль «Шлях до Тараса»

Проведено районний дитячий фестиваль «Шлях до Тараса»

З нагоди святкування Шевченківських днів у Драбівському районному Будинку дитячої творчості 5 березня відділом освіти райдержадміністрації був проведений районний дитячий фестиваль «Шлях до Тараса», який включав конкурс читців-декламаторів та конкурс дитячої художньої творчості «Неофіти».

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Драбівської РДА.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Драбівської районної ради Володимир Дзега, який закликав юне покоління любити та шанувати надбання великого Кобзаря, бути його послідовниками, справжніми патріотами України.

49 юних шанувальників Шевченкового слова із 25-ти навчальних закладів Драбівського району подарували присутнім свою майстерність. Діти демонстрували виразне читання, сценічність, вміння володіти голосом та інтонацією. Переможцем став Потапенко Микола, учень 11-го класу Драбівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені С.В.Васильченка – гімназія». На виставку дитячих робіт представлено близько сімдесяти виробів декоративно-прикладного мистецтва, малюнки, вишивка, квілінг. Переможцями в цьому конкурсі стали Осадча Дарина, учениця Михайлівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Сегеденко Богдана, учениця Перервинцівського НВК та Вітров Віктор з Бойківщинської ЗОШ І–ІІІ ступенів.

А ще присутні мали змогу переглянути документальний фільм «На перетині доріг», який презентувала творча група учителів району, керівником якої є Валентина Ступаченко. У фільмі зібрані матеріали про перебування Тараса Шевченка у селі Мойсівка Драбівського району та в сусідніх населених пунктах Полтавської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x