«13 мільйонів гривень – не штрафні санкції, а сума зменшення тарифу», – «Черкасиводоканал»

«13 мільйонів гривень – не штрафні санкції, а сума зменшення тарифу», – «Черкасиводоканал»

Представники КП «Черкасиводоканал» прокоментували ситуацію щодо штрафу в понад 13 мільйонів гривень за порушення ліцензійних умов, що призначила Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних. Про це йдеться на сторінці підприємства у Фейсбуці.

Так, у дописі йдеться, що для виконання Інвестиційних програм, у тарифах на централізоване водопостачання та водовідведення передбачені цільові кошти. У випадку невикористання (економії) фінансів у повному обсязі, НКРЕКП ухвалює рішення про зменшення тарифів в наступних роках на суму коштів, якими не скористалися.

– Суму невикористаних коштів уточнюють відповідно до процедур, що визначені державним регулятором. Зокрема, під час проведення планових перевірок діяльності комунальних підприємств, що й виконали цьогоріч, – зазначили в повідомленні.

У результаті тарифи для КП «Черкасиводоканал» на 2022 рік зменшили на суму невикористаних фінансів у 2018-2020 роках протягом виконання заходів Інвестиційних програм. Це не є штрафними санкціями, а зекономлені кошти не підлягають поверненню.

Унаслідок регулювання з боку НКРЕКП формуються економічно обґрунтовані тарифи, що визначають лише справедливу вартість комунальних послуг і не дозволяють підприємству отримувати від споживачів кошти без цільового призначення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x