Новий рік на Черкащині буде з морозом та снігом

Новий рік на Черкащині буде з морозом та снігом

Запізнившись на три тижні зима завзято взялася за свої справи. Уже не дивують морози 13−18º, слизькі дорогі та тротуари. Проте, ще не було справжніх снігопадів, які, як відомо, приносять у наш регіон південні циклони.

 

Чергова система циклонів розкручується над європейським континентом, презентуючи періодичні опади та пом’якшення морозів. І першим «представником» цієї системи є невеликий, але швидкісний циклон, який сьогодні переміщується з Одещини на північний схід України через Кіровоградщину. Зумовлюючи на Черкащині складні погодні умови: значний сніг, хуртовини, поривчастий вітер, снігові замети, на дорогах ожеледиця. негода збережеться ще найближчої ночі. Температура вночі 9−11º морозу.

Сніг випадатиме на фоні морозу, тому на дорогах утворюватимуться снігові накати, а на окремих ділянках доріг – перемети. До кінця 2021 року у нашому регіоні переважатиме морозна погода, тому розраховувати, що сніг самостійно розтане не слід.

 

У середу вдень опади припиняться, вітер стихне, температурний фон залишиться на рівні 5−7º морозу.

У четвер без істотних опадів. Температура вночі 6−11º морозу, вдень 0−5º морозу.

У п’ятницю, 31 грудня атмосферні фронти із заходу зумовлять невеликий сніг, вдень з дощем, місцями ожеледь. Температура вночі 2−7º морозу, вдень 2° тепла − 3° морозу.

Сніг перед Новим роком створить справжню зимову казку, посилить святковий настрій та надихатиме до прогулянок.

У новорічну ніч прогнозується до 5º морозу та невеликим снігом. Вдень опади переважно у вигляді мокрого снігу. Температура вдень 2° морозу 3° тепла.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x