Які зміни відбулися в галузі освіти протягом року

Які зміни відбулися в галузі освіти протягом року

Великобудівничі онови, здорове харчування, поповнення автопарку автобусів, інклюзивність і безбар’єрність. Про проєкти в освітній галузі у 2021 році розповів очільник області Олександр Скічко під час звітної пресконференції. 

Освітнє #ВеликеБудівництво впродовж 2021 року охопило всі райони області. За президентською програмою на Черкащині реконструювали школу №11 у Смілі, школу №1 у Маньківці та ліцей у Білозір’ї. Окрім того, з нуля будують садочок у Черкасах у  мікрорайоні «Митниця» та вже відремонтували садочок «Зірочка», що у Шполі.

– У нас є бюджет, в який маємо вкластися, але приємно констатувати, що освітнє #ВеликеБудівництво втілюємо в усіх районах Черкащини, – сказав очільник області Олександр Скічко. – Також нам удалося реалізувати 6 більш точкових проєктів із ремонту чи реконструкції за програмою «Спроможна для кращих результатів». Крім того, забезпечили 100% довезення до шкіл. Цьогоріч спільно із громадами придбали 22 шкільні автобуси.

 

 

Область однією з перших доєдналася до ініціативи першої леді Олени Зеленської з реформування шкільного харчування.

– Певен, що цей проєкт матиме продовження й надалі, але ще більш масштабніше, адже лише за перший рік втілення маємо на 15% більше учнів, які обирають гарячі комплексні обіди у шкільних їдальнях, – зазначив Олександр Скічко. – Адже саме зі збалансованого харчування починається здоров’я наших дітей. Продовживши ті глобальні зміни, які вже започаткували, страви в школах обиратимуть вже не 70% дітей, а 90−95%. У цьому теж необхідний комплексний підхід. Крім того, у 24 інноваційних школах Черкащини завершили втілювати пілотний проєкт «Безпечна школа». Тут встановили спеціальні інформаційні системи. Викладачі 133 шкіл області також отримали 1 595 комп’ютерів для роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x