У Черкасах розпочали процедуру розгляду регуляторного акту щодо встановлення тарифів на проїзд

У Черкасах розпочали процедуру розгляду регуляторного акту щодо встановлення тарифів на проїзд

Рішення про розгляд проєкту регуляторного акту «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси» та «Про встановлення тарифу на проїзд в тролейбусах КП «Черкасиелектротранс» ухвалив виконавчий комітет. Інформують про це у Черкаській міській раді.

 

Як пояснили у департаменті економіки та розвитку, до міської влади  звернулися 6 приватних перевізників із восьми (ПАТ «Черкасиавтотранс», ПП «Еліт-транс», ПП «Медіт-сервіс», ДП «Чарз-авто», ТОВ «Авто-ТЮЛ» та ФОП Копієвський Є.П.), а також КП «Черкасиелектротранс». За підрахунками перевізників, вартість проїзду на 2022 рік становить від 10,25 грн до 14,17 грн. У тарифі враховані витрати на впровадження, обслуговування системи автоматизованого обліку пасажирів із застосуванням електронного квитка та рентабельність у розмірі 15%.

Тролейбусники ж просять підвищити тариф на перевезення пасажирів до 8 грн.

У проєктах рішень, які будуть винесені на розгляд виконкому після завершення процедури регуляторного акту, пропонується встановити тариф на перевезення одного пасажира у «маршрутках» в розмірі 10 грн, а у тролейбусах – у розмірі 8 грн.  Протягом місяця відповідно до закону усі зацікавлені особи можуть надати пропозиції і зауваження щодо встановлення тарифу. Остаточне рішення після цього буде ухвалене виконавчим комітетом.

«Щоразу при перегляді тарифу на перевезення пасажирів міськими «маршрутками» внаслідок відсутності автоматичного обліку перевезених пасажирів постає питання обґрунтованості тарифу. За таких обставин департамент економіки та розвитку не має можливості всебічно перевірити економічне обґрунтування тарифу, розрахованого перевізниками. Те ж стосується і обґрунтування тарифу КП «Черкасиелектротранс». Адже наразі на підприємстві також відсутня автоматизована система обліку оплати проїзду», − зазначає директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод.

Нагадаємо, нині ціна квитка у міських тролейбусах становить 5 грн, а у міських автобусах – 7 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x