Зеленський розгляне петицію про скасування військового обліку для жінок

Зеленський розгляне петицію про скасування військового обліку для жінок

Петиція про скасування наказу Міністерства оборони України щодо військового обліку для жінок певних професій та спеціальностей набрала понад 25 тисяч голосів на сайті Офісу президента України. Тепер її має розглянути Володимир Зеленський. Про це повідомляє «Укрінформ».

Відповідне звернення за №22/130110-еп подала Яна Рашевченко 23 грудня. У петиції пропонується «відмінити наказ Міністерства оборони України від 11.10.2021 № 313», а натомість «користуватися лише переліком лише тих спеціальностей, що визначені ПКМУ № 711 від 14.10.1994».

– Начебто змінився лише перелік, але згідно з ним майже всі жінки нашої держави повинні бути військовозобов’язаними… Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації, – зазначила авторка петиції.

Нагадаємо, відповідно до закону, Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду протягом трьох робочих днів після набрання необхідної кількості голосів. Це мають зробити не пізніше 10 робочих днів після повідомлення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x