У Раді зареєстрували законопроєкт про підвищення зарплат поліцейським

У Раді зареєстрували законопроєкт про підвищення зарплат поліцейським

Проєкт закону, що передбачає підвищення окладу поліцейським, зареєстрували у Верховній Раді. Про це йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту №6506-1 від 6 січня 2022 року.

Авторами проєкту закону є 40 народних депутатів із фракції «Слуга народу» та ДГ «Довіра».

Відповідно до законопроєкту пропонують внести зміни до статті 94 закону України «Про Національну поліцію», який визначає, що посадовий оклад поліцейських не може становити менше, ніж 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

Так, згідно зі статтею, станом на 1 січня 2022 року розмір посадового окладу повинен становити 24 810 гривень. Однак розміри оплати працi поліцейських є фактично незмінними із 2015 року.

Посадовий оклад є основою грошового забезпечення поліцейського, до якого також зараховані: оклад за спеціальним званням, щомісячні надбавки, доплати, премії та одноразові додаткові види грошового забезпечення.

Грошове забезпечення поліцейських повинно створювати достатні матеріальні умови, аби правоохоронці належно виконували службові обов’язки, — наголошують автори законопроєкту.

Водночас додали, що реалізація акта не потребує додаткових витрат із державного бюджету.

За словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка, у січні зарплати зростуть у патрульних, спецназівців і поліцейських, які несуть службу в зоні ООС. Наступне підвищення зарплати пройде в квітні 2022 року. При цьому керівникам НПУ зарплату підвищувати не будуть.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x