Чому шкідливо сутулитися?

Чому шкідливо сутулитися?

Здоровий хребет не є абсолютно рівним – він повинен зберігати два незначні природні згини – назовні у зоні від шиї до середини спини і всередину на ділянці від середини спини до основи хребта. Виходить така собі літера S. Ставши рівно спиною до стіни, людина має торкатися до поверхні головою, сідницями і ключицями.

Порушення постави – явище, яке найкраще ліквідувати у зародку, адже звичка «горбитися» потім призводить до відповідної зміни форми хребта. Найкращий спосіб зберегти правильну поставу – контроль. Саме тому батьки і вчителі роблять зауваження дітям, які сутуляться.

Переваги хорошої постави
✓ Полегшує дихання. Гарна постава дає змогу природно дихати. Існує величезна різниця в кількості повітря, яке ви вдихаєте, коли сидите прямо, і коли сутулитеся. Саме тому під час занять йогою, пілатесом і медитаціями, викладачі акцентують так багато уваги на тому, щоб учні зберігали правильну поставу.
✓ Підвищує концентрацію і мислення. Коли ви дихаєте правильно, ваша здатність мислити теж збільшується. Наш мозок вимагає 20 % кисню, щоб робити свою роботу добре. Більше повітря – більше кисню. Більше кисню – більше живлення для мозку. Так вам на думку спаде більше продуктивних думок та нових ідей.
✓ Покращення зовнішності. Люди з гарною поставою виглядають розумнішими, гідними і привабливими. Чи помічали ви, що сутула людина ще до знайомства здається неохайною і невпевненою? А от людина з випростаними плечами природно випромінює впевненість і привабливість.
✓ Відчуваєте себе впевненіше. Коли у вас гарна постава, ви прямо і гордо дивитеся вперед, це допомагає вам почуватися більш впевнено. Проведіть над собою невеликий експеримент: спробуйте посидіти згорбившись хоча б 30 секунд. Тепер випрямтеся і сидіть рівно теж протягом 30 секунд. Чи є різниця в тому, як ви почувалися?
✓ Уникнете проблем здоров’я. Тривале перебування хребта в зігнутому положенні призводить до деяких ускладнень здоров’я – це підвищений ризик грижі міжхребцевого диска, напруженість м’язів, біль у спині, головний біль, зростання тиску в грудях, погіршення циркуляції крові.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x