На цьому тижні на Черкащині посиляться морози

На цьому тижні на Черкащині посиляться морози

Початок січня на Черкащині видався відносно теплим. Температура повітря перевищувала звичні показники і більше відповідала березневій. Найхолодніша ніч із 10º морозу видалася 8 січня, в решту часу міцних морозів не було. Щодня спостерігалася відлига. Опадів випало в межах, а в Золотоноші та Звенигородці 1,5 декадної норми опадів.

 

Наразі, на синоптичну арену виходить антициклон «BERHNARD». Залучене в його циркуляцію арктичне повітря поширюється на Черкащину і на нас чекає морозна серія без істотних опадів. При зниженні температури повітря, яке вже відбувається, снігова каша, тала вода будуть підмерзати, тому на дорогах і тротуарах буде слизько. Слід бути уважними та обережними, а дорожнім службам необхідно подбати про обробіток протиожеледними реагентами.

 

У вівторок, 11 січня − температура вночі 4−9º морозу, вдень 2−7º морозу.

Напередодні Щедрого Вечора та свята Маланки, 12−13 січня, морози посиляться. Температура 12 січня впродовж доби 8−13º морозу. 13 січня вночі 14−19º морозу, вдень 3−8º морозу.

За синоптичними розрахунками, на свято Василя, 14 січня, синоптична ситуація знову зміниться. До керування погоди приступить черговий Північно-Атлантичний циклон зумовлюючи невеликі опади та послаблення морозів. Температура вночі 4−9º морозу, вдень близько 0º. Рвучкий вітер 17−22 м/с, посилюватиме відчуття холоду та додаватиме дискомфорту.

 

Така некомфортна погода збережеться і в суботу, 15 січня. При таких коливаннях температури значна ймовірність ожеледних явищ.

 

За даними гідропостів, на водних об’єктах області відсутній суцільний льодостав. Проте, чергове похолодання зумовить посилення льодових явищ. Тому, рибалкам необхідно утриматися від виходу на лід, товщина якого не перевищує 5−7 сантиметрів. Це може привести до провалів і загибелі.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x