До 16 º морозу прогнозують в області у середу

До 16 º морозу прогнозують в області у середу

Завдяки розташуванню Черкащини між теплою і вологою Атлантикою та холодним взимку Азіатським континентом, зимовий період у нашому регіоні відрізняється нестійкими погодними умовами: чергуванням морозних періодів із періодами відлиг та різноманітними опадами.

 

Так і в цьому році перші 10 днів січня відрізнялися як морозами до 10º так і відлигами, інтенсивністю до +10..+11º, а середня температура виявилася близькою до 2º тепла, що на 5º вище кліматичної норми. Такі температурні коливання супроводжувалися і снігом, і дощем, а також – їхнє поєднанням. І найближчі дні стабільної зими не обіцяють.

 

Нині на Черкащині посилюються морози. Цей процес дещо стримує хмарність, яка залишилася після проходження циклону на схід. Але посилений вітер, викликаний наступом антициклону із Північної Європи додаватиме відчуття холоду. Наступної доби показники термометрів повинні знизитися від 8−10º до 14−16º морозу.

 

Помірні морози переважатимуть і в четвер, лише з п’ятниці підійде штормовий циклон із сильним вітром та відлигою.

Посилений вітер та підвищена вологість повітря можуть посилювати дію помірних морозів майже вдвічі, тому радимо тепліше одягатися, щоб уникнути застуд і обморожень.

 

Водіям та пішоходам треба бути уважними − на дорогах слизько!

 

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x