Трьох бойовиків «Л/ДНР» заочно засудили до ув’язнення

Трьох бойовиків «Л/ДНР» заочно засудили до ув’язнення

Трьох бойовиків незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» заочно засудили до 9, 10 та 11 років позбавлення волі. Про це повідомили в пресслужбі СБУ в Черкаській області.

Упродовж 2014-2018 років чоловіки брали активну участь у бойових діях проти Збройних Сил України, обіймали «командні пости», інструктували терористів і вербували для них новобранців.

Один із засуджених – житель Черкащини, який тривалий час проживав на території РФ. На початку бойових дій на сході України долучився до терористичного угруповання «Призрак». У складі снайперських груп цього НЗФ вів прицільний вогонь по військовослужбовцях ЗСУ. Також був кулеметником та інструктором тактики бойових дій.

Інший бойовик із 2015 року командував батальйоном «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу так званої Народної міліції «ЛНР»». Під його керівництвом найманці чинили збройний супротив силам АТО/ООС. Окрім цього, зловмисник вербував новобранців до терористичної організації.

Також встановили особу водія-навідника ворожого танкового батальйону, який з 2018 року брав участь у боях в районі Донецької та Луганської областей. Найманець обстрілював позиції українських військових та брав участь у захопленні міста Дебальцеве і прилеглих до нього населених пунктів.

Суд визнав трьох бойовиків винними у скоєнні злочину, що передбачений ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вироки набули законної сили.

Зараз двоє засуджених переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, а ще один перебуває в Росії. Зловмисників оголосили в розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x