Близько 500 родин цьогоріч планують забезпечити власним житлом

Близько 500 родин цьогоріч планують забезпечити власним житлом

Завдяки житловим програмам, які адмініструє Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, у перші три місяці 2022 року планується забезпечити власним житлом близько 500 родин. Йдеться про кредитну програму «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» та Державну програму забезпечення молоді житлом. Про це повідомив голова правління Держмолодьжитло Сергій Комнатний.

 

«Цьогоріч активно реалізовуватиметься Державна програма забезпечення молоді житлом. Віднайти додаткові кошти на фінансування молодіжної іпотеки, збільшення статутного капіталу Держмолодьжитла на 169,9 млн грн, стало можливим завдяки злагодженій роботі Уряду, Мінрегіону та Держмолодьжитла. Відтак, зокрема, понад 200 молодих сімей матимуть змогу придбати власне житло через механізм довгострокового пільгового іпотечного кредитування за рахунок коштів статутного капіталу Фонду», – зазначив Сергій Комнатний.

Водночас триває відбір учасників кредитної програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», яка реалізується за рахунок коштів гранту Уряду Німеччини, наданого через банк KfW. У 2021 році відбулось п’ять етапів відбору учасників. Загалом було визначено 850 переможців. 12 січня мають бути відібрані наступні 150 учасників програми. Надалі етапи відбору відбуватимуться не рідше ніж раз на місяць.

Зазначимо, за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» отримати кредит можна на термін до 20 років під 3% річних. Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не пізніше 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

Кредит зі статутного капіталу Держмолодьжитла можуть отримати громадяни віком до 35 років включно. Термін кредитування – до 20 років, відсоткова ставка дорівнює обліковій ставці НБУ. Повні умови усіх житлових програм представлені на сайті Держмолодьжитла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x