Посвідчення почесних донорів вручили чотирьом черкащанам

Посвідчення почесних донорів вручили чотирьом черкащанам

Посвідчення «Почесний донор України» отримали черкащани Олександр Кладов, Юрій Цулая, Олександр Приходько, Андрій Швецов у центрі служби крові «БІОФАРМА ПЛАЗМА»» 13 січня. Про це повідомляють журналісти «Нової Доби».

Звання почесного донора можуть отримати люди, які зробили 40 донацій крові або здали 60 разів  плазму безоплатно.

Донор Андрій Швецов уперше здав кров у 2010 році. Розповідає, що спочатку зробив це із цікавості, адже мама була доноркою. Загалом чоловік зробив 67 донацій.

–Вирішив продовжити донорську діяльність у нашій родині. З плином часу ця справа стала для мене сенсом життя. Після донацій самопочуття покращилося, особливо, коли відновився в спорті. Відзнака, яку я сьогодні отримав, – це один із важливих етапів особистого розвитку, – зауважив Швецов.

Донор додав, що друзів та рідних теж запрошував долучитися до здачі компонентів крові. Жінка кілька разів приходила й робила донацію.

Олександр Приходько 35 разів здавав кров і 14 разів плазму. Розповідає, що вперше став донором у 2011 році, коли жінка була при надії. А коли розпочалося АТО, то періодично став робити донації.

– Бувають випадки, коли людям терміново потрібна якась група крові. Тоді їх може врятувати донація, саме тому я вирішив долучитися до донорського руху. Також це корисно. Адже ви можете здати аналізи, перевірити свій стан здоров’я, – зауважив Приходько та додав, що йому подобається здавати кров у Біофарму, адже центр оновлений, комфортний і тут якісно надають послуги.

Заступниця директора з якості ТОВ «ЦСК «БІОФАРМА ПЛАЗМА»» Тетяна Портянко розповідає, що донорство – це важлива місія.

–Люди безоплатно віддають частинку себе задля порятунку чужого життя, тому нагородження відзнаками дуже важлива та знакова подія для нашого центру, – зауважила Портянко.

Заступниця директора з якості в центрі служби крові додала, що здавати компоненти крові корисно, адже донор завжди тримає під контролем стан свого здоров’я, перевіряє показники на різні інфекції, а взагалі веде здоровий спосіб життя та дотримуватися правильного раціону. Адже лише за таких умов він може зробити донацію. Окрім цього у центрі донори можуть безкоштовно здати аналізи та проконсультуватися з лікарями.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x