Черкащанам розповіли, як діяти при виявленні підозрілих предметів

Черкащанам розповіли, як діяти при виявленні підозрілих предметів

Повідомлення про замінування навчальних закладів та торговельних центрів надходять до поліції Черкащини протягом 12–13 січня. Правоохоронці нагадали про правила поведінки з вибухонебезпечними предметами на сторінці у Фейсбуці.

Поліцейських часто інформують про мінування державних установ, навчальних закладів, лікарень, вокзалів і торговельних центрів.

За інформацією поліції, більшість таких викликів є хибними, тому необхідно дотримуватися правил поведінки, якщо ви виявили підозрілі предмети. Аби не стати жертвою небезпечної знахідки пам’ятайте:

– якщо виявили вибухонебезпечний чи підозрілий предмет – негайно повідомте оперативно-рятувальну службу «101» або співробітників Національної поліції. (навіть якщо ви не впевнені, що цей предмет небезпечний);

– дочекайтеся приїзду спеціальних служб, аби вказати місце та обставини виявлення;

– у жодному разі не підходьте до знахідки: оптимально безпечна відстань – близько 500 м. Також необхідно встановити попереджувальні знаки або огородити місце знахідки;

– не пересувайте, не розбирайте та не нагрівайте предмет;

– категорично забороняється самостійно знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. Це можуть робити тільки фахівці групи піротехнічних робіт Держслужби з надзвичайних ситуацій або вибухотехніки Національної поліції.

– Якщо ви опинилися в епіцентрі вибуху, то не близько підходьте, аби подивитись або допомогти спеціалістам. Найкраще, що ви можете зробити – залишити небезпечне місце. Виконуйте заходи безпеки, щоб уникнути негативних наслідків, – ідеться в повідомленні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x