«Ваш родич у біді»: затримали черкащанина, який ошукав пенсіонерок

«Ваш родич у біді»: затримали черкащанина, який ошукав пенсіонерок

Правоохоронці затримали черкащанина, який діяв за шахрайською схемою «ваш родич у біді». Чоловік ошукав трьох пенсіонерок на понад 90 тисяч гривень. Інцидент стався у Звенигородці 13 січня. Про це повідомили в пресслужбі ГУНП у Черкаській області.

Повідомлення про шахрайство надійшло до Звенигородського районного відділу поліції.

84-річна пенсіонерка розповіла, що на стаціонарний номер зателефонував невідомий та сказав, що з її невісткою нібито стався нещасний випадок. Із його слів, жінка потрапила в ДТП і травмувала обидві ноги, а для лікування потрібні кошти.

– Згодом до помешкання заявниці прийшов незнайомий чоловік, якому вона віддала 200 доларів та 12 000 гривень. Після того, як незнайомець пішов, пенсіонерка зв’язалася з рідними та дізналася, що насправді інциденту не сталося, а її ошукали.  Також до поліції звернулися ще дві пенсіонерки, які повідомили про аналогічні випадки, – ідеться в помідомленні.

Оперативники карного розшуку та поліцейські Звенигородського районного відділу поліції знайшли та затримали зловмисника у процесуальному порядку відповідно статті 208 КПК. Ним виявився 33-річний раніше судимий місцевий житель. Чоловік щойно звільнився з місця позбавлення волі. У скоєному злочині він зізнався.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до трьох років. Нині правопорушник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Фахівці вирішують питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x