Найближчими днями в області прогнозують нестійку погоду

Найближчими днями в області прогнозують нестійку погоду

Погода не перестає випробовувати нас на міцність. Аномально різке підвищення температури (вчора -17º, сьогодні вже +2º, тобто «стрибок» температури становив 19º!), зниження атмосферного тиску на 18 мм.рт.ст. за добу та рвучкий вітер, негативно позначаються на самопочутті людей.

 

Черкащина знаходиться на межі впливу потужного аномально глибокого атлантичного циклону з північного сходу та антициклону із заходу. Саме протидія цих двох різних за властивостями баричних утворень зумовлює сильний вітер, пориви якого 25−27 м/с відповідають стихійному метеорологічному явищу. Тому не слід ходити близько біля рекламних носіїв та ліній електропередач, тримайтеся подалі від розлогих дерев, які при сильних поривах вітру впасти й травмувати.

 

Потепління супроводжується різким падінням атмосферного тиску. Ще вранці в четвер у Черкасах барометри показували 761 мм.рт.ст., а вже сьогодні 743 мм. Щоб краще уявити таку аномалію − Черкаси немовби «піднялися» на 180 метрів над землею!

 

Чого чекати від погоди надалі?

 

У найближчі 7 днів погода у нашому регіоні залишиться нестійкою, оскільки домінуватимуть циклони та їхні атмосферні фронти. А це значить спостерігатимуться короткочасні чергування хвиль тепла та холоду, різкі коливання атмосферного тиску та періодичні опади. На дорогах та тротуарах ожеледиця. Дискомфорту додаватиме рвучкий вітер.

15−18 січня переважно без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 1−6º морозу, вдень 2 морозу − 3º тепла. Якщо у суботу ще утримається вітряна погода, то у неділю вітер стихне.

 

На свято Водохреща очікується морозна погода з температурами вночі -3..-8º, вдень 0..-5º.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x