У Третій лікарні оновили відділення екстреної медичної допомоги

У Третій лікарні оновили відділення екстреної медичної допомоги

Модернізацію відділення екстреної медичної допомоги закінчили в Третій Черкаській міській лікарні. Пацієнти зможуть перебувати в ньому добу. Про це повідомили в пресслужбі міськради.

На базі медичного закладу розширили приймальне відділення, зокрема, добудували додаткове приміщення площею понад 300 квадратних метрів та провели реконструкцію коридорів і кабінетів. Відповідні роботи провели за кошти державного бюджету (в межах президентської програми «Велике будівництво») та міського.

Головний лікар Олександр Федорук зазначив, що відділення розподілили на кілька зон. Перша – це сортувальна. У ній прийматимуть тяжких пацієнтів, яких доставляє «швидка». Інші дві зони – діагностична та лікувальна.

– Ідея такого відділення полягає, передовсім, у тому, щоб максимально сконцентрувати діагностичний та лікувальний процес тяжких хворих, – говорить він. – У ньому – до дрібниць продумана логістика, аби не змарнувати жодної хвилинки. Пацієнти перебуватимуть тут близько доби, в цей час фахівці проведуть повний спектр обстежень, їм надаватимуть невідкладну допомогу для стабілізації стану, і тільки після чітких медичних висновків – госпіталізуватимуть, – зауважив Федорук.

Також у відділенні облаштували кілька палат для тимчасового перебування хворих, чотири оглядових кімнати, ургентну лабораторію, протишокову, де рятують пацієнтів у критичних станах, операційну для термінових втручань, травматологічний пункт, окремий бокс для людей із підозрою на інфекційні хвороби.

На підлозі трьома кольорами промарковані лінії, що вказують на стан пацієнта й напрямок до кабінетів. Червона – для хворих в критичному стані, жовта – для пацієнтів, що звертаються з діагностичною метою, зелена – для тих, хто звертається за лікуванням самостійно за електронним направленням.

За словами головного лікаря, за рік через приймальне відділення проходить близько 46 тисяч пацієнтів. Із них – 22 тисячі пролікували стаціонарно, а 16 тисяч – потрапляли до травмпункту.

Нещодавно із умовами медзакладу ознайомився міський голова Анатолій Бондаренко. Він обговорив проблеми та подальші плани розвитку лікарні.

– Я точно знаю, що в Черкасах працюють талановиті та справді компетентні медичні фахівці, – прокоментував мер. – Наше завдання зараз, із одного боку, – покращувати умови для їхньої роботи, а із іншого – підвищувати якість послуг у комунальних медичних закладах для пацієнтів. Вірю, що спільними силами нам це вдасться, – сказав Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x