Черкащанам нагадали, як правильно купатися на Водохреще

Черкащанам нагадали, як правильно купатися на Водохреще

55 рятувальних постів із засобами порятунку облаштували на Черкащині, аби запобігти інцидентам під час святкування Водохреща. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС у Черкаській області.

На локаціях, де черкащани здійснюватимуть ритуальне обмивання, чергуватимуть 146 рятувальників та водолазів. Окрім цього, фахівці залучать 16 одиниць техніки.

Водночас у Черкасах співробітники ДСНС і медики контролюватимуть перебіг купання у чотирьох місцях занурення, як-от: пляж розважально-оздоровчого комплексу «Бочка», пляж «Живчик», пляж розважального комплексу «Рів’єра» та пляж «Річковий порт» (вул. Козацька, район Фітнес-клубу «Спорт-Лайф»).

Фото: Факти ICTV

Нагадуємо жителям області правила купання в крижаній воді:

– перед ритуальним обмиванням в холодній воді необхідно проконсультуватися з лікарем. Медик повинен надати дозвіл на екстремальне купання з урахуванням індивідуальних особливостей здоров’я пацієнта.

– не варто занурюватися в крижану воду без тривалого процесу загартовування організму. Якщо ви хочете підготувати організм до занурення, то почніть приймати контрастний душ. Також за дві години до обмивання варто ситно поїсти.

– занурення повинно відбуватися під наглядом людей, які вчасно можуть покликати рятувальників і медиків на допомогу.

– уживання алкоголю до, під час і після занурення категорично заборонене. Спиртні напої прискорюють охолодження організму і збільшують ризик раптового загострення серцево-судинних захворювань.

– перед зануренням у воду зробіть енергійну розминку. Не варто швидко пірнати: спочатку намочіть обличчя, груди, живіт та спину і лише після цього занурюйтесь по шию.

– не слід пірнати з головою, адже це може призвести до різкого охолодження організму. Безпечне перебування у крижаній воді становить 3–5 секунд. Для людей, які роками практикують загартування водою, не рекомендують перебувати в ополонці довше 1,5–2 хвилин.

– після купання якнайшвидше зніміть мокрий одяг, швидко розітріться рушником і одягніться. Це зменшить холодове навантаження. Одяг та взуття повинні бути сухими, теплими та просторими.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x