Черкащани побачать «Землю ведмедів та вовків»

Черкащани побачать «Землю ведмедів та вовків»

Уже 15 квітня о 12-00 у Черкаському міському зоологічному парку відбудеться довгоочікуване відкриття нового експозиційного комплексу для хижих тварин «Земля ведмедів та вовків». У ньому будуть представлені ведмідь бурий європейський, вовк сірий та видра річкова (експозиційні вольєри розраховані на 2 ведмедів, 5-6 вовків, 5-6 видр). Спеціалісти стверджують, що аналогів такому комплексу поки що немає в Україні. Загальна площа будівництва – 4865 м. Площа відкритих вольєр – 2534 м.

Загальні витрати на будівництво склали 20,5 млн гривень.
Завдяки проекту «Земля ведмедів та вовків» стало можливим провести демонтаж старих, ще за радянських часів збудованих, страшних на вигляд вольєр та створити сучасний комплекс для утримання і експонування притаманних нашому регіону тварин.
Окрім експозиційних вольєр проект «Земля ведмедів та вовків» включає ще багато чого важливого. Це і блоки з перетримки та карантинування тварин, нова кормокухня для хижаків, три лабораторії, технічні приміщення для персоналу, а ще — тепле сантехнічне приміщення, пристосоване для людей з особливими потребами.

До речі, у Черкаському зоопарку ще торік розпочали реалізацію двох дуже важливих для його загального господарства проектів. Один з них передбачав реконструкцію системи опалення парку та оранжереї у Дитячому парку по вул. Святотроїцькій. Задля цього було розроблено пілотний проект із запуску однієї з котелень. Вона працює на пелетах і вже показала доволі непоганий результат − практично на 50% вдалося зменшили споживання енергоносіїв. Другу котельню передбачили якраз для «Ведмедів – вовків».

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x