У Черкасах відзначили День Соборності України

У Черкасах відзначили День Соборності України

Урочистості з нагоди Дня Соборності України відбулися у Черкасах. Представники обласної та міської влади, громадськості здійснили покладання квітів до Пам’ятника борцям за волю України, що на площі Слави. Про це повідомляють у Черкаській міській раді.

 

День Соборності відзначають 22 січня. Він приурочений до Акту об’єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу був проголошений 1919 року. Це уперше в ХХ столітті Україна проголошувалася незалежною суверенною державою.

 

Опісля до Дня Соборності в Черкаському художньому музеї представили виставку  робіт художників із різних регіонів України, повідомляють у Черкаській ОДА.

 

«Соборність надзвичайно важлива для країни. Ми можемо будувати економіку, але якщо не матимемо всередині держави єдності, то досягати чого-небудь буде набагато складніше», – зауважив заступник голови Черкаської ОДА Роман Карманнік.

Також із нагоди свята відзначили військових і діячів культури.

 

 

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю нагороди отримали:

Олександр Ворона, член Національної спілки художників України, живописець;

Таміла Чупак, заступниця директора Кам’янського державного історико-культурного заповідника з наукової роботи;

Олексій Бездітний, лейтенант військової частини 3061 Національної гвардії України;

Ростислав Шиятий, лейтенант військової частини 3061 Національної гвардії України.

 

 

Нагадаємо, День Соборності відзначають 22 січня. Акт злуки УНР та ЗУНР був проголошений 1919 року. Уперше у ХХ столітті Україна проголошувалася незалежною суверенною державою.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Степан

У кожного своя доля і свій шлях широкий… Більшості українців це свято дороге, але без показухи.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x