Для Черкаського драмтеатру обрали нового директора

Для Черкаського драмтеатру обрали нового директора

Конкурс на заміщення вакансії директора Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру відбувся 26 січня. За відбором можна було спостерігати в прямому ефірі на сторінці управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.
 
Комісія обирала очільника закладу із шести претендентів. Серед них: попередній керівник драмтеатру Петро Ластівка, заступник директора Черкаського обласного драматичного театру Роман Бурлаков, екскерівник Черкаського ПК «Дружби народів» та театру у Кропивницькому Володимир Єфімов; актриса драматичного театру, співачка Наталія Мамалига, підприємець та працівник обласної філармонії Руслан Паскалов та ексочільник управління інспектування Черкаської міськради Олександр Давиденко.

Члени комісії прослухали перспективні плани розвитку драмтеатру та поставили питання претендентам на посаду. Після обговорення, комісія оголосила результати. Директором Черкаського драмтеатру обрали Руслана Паскалова. За підрахунками він набрав шість голосів із дев’яти можливих.

Деякі актори не згодні з рішенням конкурсної комісії. На своїй сторінці в фейсбуці актор Черкаського драмтеатру Олександр Гуменний зазначив, що від імені колективу заявляє, що рішення комісії конкурсу обрання директора-художнього керівника театру є домовленістю.

 

− Рішення комісії конкурсу обрання директора-художнього керівника нашого театру, яке сьогодні було оголошено, є звичайнісіньким «договорняком», підлаштованим владою області. Чому ми так вважаємо? Дуже просто: 9 членів комісії: 3 підтримані й висунуті колективом театру, 6 − від влади. За результатом голосування: 3 голоси віддані за Ластівку, якого підтримує колектив, 6 − за Паскалова. Навіть не уявляю, чим могла вразити комісію програма Паскалова, який навіть уявлення не має, що таке театр й до того ж не володіє українською мовою, − пише Гуменний.

Окрім цього, один із делегованих членів комісії, директор у ДНЗ “Черкаське вище професійне училище” Сергій Воронов, написав на своїй сторінці, що історія із обранням нового директора театру – це ганьба для чинної влади і для всієї культурної громадськості.

Рішення конкурсної комісії мають затвердити на сесії Черкаської обласної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x