Професор Черкаського національного відвідав засідання дискусійного клубу «Співрозмовник»

Професор Черкаського національного відвідав засідання дискусійного клубу «Співрозмовник»

Професор кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Євген Сінкевич виступив із доповіддю у приміщенні Конгресу українців Естонії на засіданні дискусійного клубу «Співрозмовник». Назва доповіді − «Єдність України в історичному аспекті та в сучасності». Інформують про це у пресслужбі ЧНУ.

 

Присутніх цікавили такі запитання: чому ми відзначаємо День Соборності; чи стала Україна соборною в сучасних межах; Донбас та Крим: чи відбудеться новий «Акт злуки»; чи має обмежуватися соборність України лише її кордонами; чому деякі автохтонні українці східної Слобожанщини чи Кубані не вірять в сучасну Україну і чому Українська держава не опікується ними.

Модератором зустрічі був Артем Дудченко, представник українців Естонії в Таллінні.

 

Наприкінці, професор Євген Сінкевич вручив голові Конгресу українців Естонії пані Вірі Коник пам`ятні подарунки із символікою ЧНУ ім. Б.Хмельницького, присвяченою 100-річчю університету.

Сторони домовились про напрями співпраці, зокрема, проведення круглого столу, присвяченого українській діаспорі та її ролі в формуванні позитивного іміджу України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x