На Золотоніщині знешкодили 10 мінометних мін

На Золотоніщині знешкодили 10 мінометних мін

11 квітня в лісовому масиві біля села Благодатне Золотоніського району місцеве населення виявило 10 підозрілих предметів, що за зовнішніми ознаками були схожі на вибухонебезпечні. Про знахідку мешканці села негайно повідомили до Служби порятунку за номером «101». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що прибули на місце виклику, ідентифікували знайдені боєприпаси, як мінометні міни калібром 82 мм. Згодом, після дослідження підозрілої території, сапери вивезли знайдені боєприпаси на спеціальний полігон, де їх знищили шляхом підриву.

Рятувальники Черкащини вкотре звертаються до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів повідомте про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x