У Черкасах навчатимуть переселенок протидіяти гендерному насиллю

У Черкасах навчатимуть переселенок протидіяти гендерному насиллю

Тренінги, робота з поліцією, лекції, консультації та арт-терапія. Так новий проект, покликаний навчити жінок-переселенок боротися із гендерним насиллям, нещодавно стартував у Черкасах. Про це повідомила Анна Тарапата, керівник проекту \”Шлях до нової себе\” сьогодні на прес-конференції у \”Новій Добі\”.

Проект стартував із 15 березня, його тривалість розрахувала на 5 місяців. Запустити такий копмлекс для жінок-переселенок вдалося завдяки підтримки грантової програми ГО \”Промолодь\”, за підтримки \”Конвіктус Украина\” та Європейського союзу.

– \”Шлях до нової себе\” – це перший і єдиний в Україні копмлексний проект для мобілізації жінок із застосуванням тренінгу для самооборони та роботою з поліцією. Якщо раніше ми займалися лише жінками, що постраждали від насилля, то нинішній проект – це віджгалудження саме для жінок-переселенок, – зазначає керівник проекту Анна Тарапата. – Жінки-переселенки – це дуже вразлива категорія, їм важко пережити переїзд, пристосуватися та знайти себе. Багато з них потерпають від психологічного тиску, особливо на роботі. Тому така \”група\” підтримки їм життєво необхідна.

Заняття відбуваються щоп\’ятниці. І хоча проект розраховували на 20 осіб, нині до участі зареєструвалося 25 жінок. Усю необхідну інформацію щодо зустрічей, лекцій та тренувань охочі можуть знайти у відповідній групі \”Шлях до нової себе \” у соціальній мережі Facebook.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x