Якою погода буде в лютому?

Якою погода буде в лютому?

Своєрідною виявляється цьогорічна зима: значні температурні гойдалки, майже щоденні опади, які вже перевищили норму всієї зими, тривалий сильний вітер, різкі коливання атмосферного тиску та ожеледиця на дорогах. Спостерігалися і аномалії − зимова гроза, вітер 25 м/с, а сьогодні вночі зафіксували найнижчий атмосферний тиск цьогорічної зими 736 мм.рт.ст., що на 16 одиниць нижче норми. Така різка зміну атмосферних процесів негативно впливала на самопочуття людей.

 

При цьому панування вологи та тепла часом порушували холодні скандинавські вторгнення. Проте у формуванні погоди все ж домінувала Атлантика, яка транспортувала у наш регіон тепле повітря.

 

Лютий 2022 стартує звичайною зимовою погодою. Назва місяця цілком відповідає його природному характеру надмірних контрастів – вітрів та кривих шляхів, морозів, снігів, відлиг та переметів. Саме в цьому місяці розгортається вперта боротьба між зимою і весною. Наростає кількість сонячних днів, тобто зростає вплив радіаційного фактора. Середня тривалість сонячного сяйва лютого 70 год., проти 43 годин січневої.

 

Наразі Черкащина знаходиться у тилу циклону, тому снігопади набувають символічного локального характеру. А в середу, коли в наш регіон загляне антициклон «GUSTAV», опади припиняться, але посиляться морози: із 3−8° до 5−10º у суботу. Температура вдень 3º морозу − 2º тепла.

 

Дороги і тротуари залишаються слизькими. Водії та пішоходи, будьте уважними та обережними!

 

Розслаблятися не варто, у найближчі вихідні чекаємо чергову хвилю тепла та вологи з Атлантики, але це уже інша синоптична історія.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x