Продавала COVID-сертифікати: у Черкасах лікарка постане перед судом

Продавала COVID-сертифікати: у Черкасах лікарка постане перед судом

Сімейна лікарка спільно зі знайомою пропонували громадянам отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію від COVID-19 без проходження такої процедури. До електронних реєстрів медпрацівниця вносила дані клієнтів з помилками. Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Черкаській області.

У вересні минулого року працівники відділу протидії кіберзлочинам у Черкаській області спільно зі слідчими Черкаського районного управління поліції та представниками Мінцифри викрили 32-річну лікарку сімейної медицини, яка у месенджерах пропонували громадянам отримати міжнародний сертифікат без проходження вакцинації від Covid-19.

Слідчі Черкаського районного управління, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури, повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину передбаченого за частиною 1 статті 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та частиною 2 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Слідство у справі завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x