У Черкасах триває авторська виставка Миколи Дзвоника

У Черкасах триває авторська виставка Миколи Дзвоника

Відкриття персональної виставки художника Миколи Дзвоника відбулося в Черкаському художньому музеї 3 лютого. Про це йдеться на сторінці установи у фейсбуці.


В експозиції представлені художні твори, виконані в характерному авторському стилі, що мають позачасовий просторовий масштаб: це синтез живопису Північного Відродження (за формою) та реальності сьогодення (за змістом).


Основною темою творчості майстра є події, що відбуваються в реальному житті. Тут і метафори на теми буття, в яких біблійні сюжети й антична міфологія поєднуються з буденністю.

– Роботи художника – сама реальність, враження, переживання, емоції, роздуми, бажання, інтегровані в ірреальний метафоричний простір. Його твори є віддзеркаленням глибокого, внутрішнього світу художника і тому потребують тривалого споглядання, адже підтекст, двоїсті образи, іронія, сарказм вимагають вдумливого філософського сприйняття, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляють організатори, у техніці виконання, характерній для академічного малярства, з притаманними їй світлотіні та перспективи, митець досягає щирості та переконливості героїв і сюжетів. За ірреальним світом героїв стоїть світ справжній: неоднозначний, суперечливий, але наповнений божественним світлом та надією.

Довідково: Микола Дзвоник народився у 1963 році. Навчався у Дніпропетровському державному художньому училищі та Харківському художньо-промисловому інституті на факультеті монументально-декоративного розпису у викладачів Є. І. Бикова, А. А. Хмельницького. Після закінчення начання працював над розписом у православних храмах Харківської єпархії, у місті Бориспіль. Він є автором розписів Свято-Михайлівського кафедрального собору міста Черкаси.

Виставка діє до 20 березня 2022 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x