Урятувати спортсмена може людська небайдужість

Урятувати спортсмена може людська небайдужість

Замість боротися за медалі, він бореться за своє життя. Черкаський спортсмен-паралімпієць потребує допомоги небайдужих. Про це інформує «Черкаський спорт».

Спортивних нагород та медалей у Дмитра – десятки. У свої 18 він – триразовий чемпіон України із плавання. А ще – надія паралімпійської збірної. На заваді такої спортивної кар’єри Дмитра – тяжка недуга. В юнака – пухлина головного мозку. Такий діагноз йому поставили ще три роки тому. Тоді Діма переніс дві надскладні операції. Після останньої йому довелося вчитися ходити заново. Тоді допоміг басейн. Діма не лише почав ходити, але й брати участь у змаганнях.

«У воді я себе почуваю надзвичайно легко, це моя стихія. Поки в мене є можливості та сили займатися плаванням, я хочу досягнути олімпійської слави. Це мені сниться майже кожну ніч», – говорить Дмитро Кохась, спортсмен.
Та поборена хвороба взяла реванш. Торік улітку Дмитрові раптово погіршало.

«Мені вже дуже добре відомі ці симптоми, це: нудота, головний біль, почали коситися очі трохи. Після попередньої операції я вчився жити заново, бо в мене відібрало ліву частину тіла. До цього я займався і кікбоксингом, і футболом. Дуже люблю спорт», – ділиться Дмитро Кохась.
Урятувати Діму може негайна операція. Та в Україні таких не роблять. Допомогти юнакові зголосилися в німецькій клініці. Операція там коштує понад 50 тисяч євро. Така сума для батьків хлопця – захмарна.

«На стільки це був удар для нашої сім’ї, коли вже почали жити нормальним життям. Коли приносять цей папірець і там написано рецидив… Ми поплакали з чоловіком, але далі треба йти. Ми не здаємося, адже поряд із сином-спортсменом вчишся бути витривалим та впертим», – додає Людмила Кохась, мама спортсмена.

«Я говорю, що синочку, потерпи, будь ласка, щоб ми встигли зібрати ці гроші. Потерпи», – говорить Людмила Кохась.
Операцію Дімі треба зробити до травня. Доти потрібні гроші родина самотужки нізащо не збере. А шанс побороти хворобу та вижити в перспективного плавця – всього один.

Телефон мами – (050) 575 90 11. Реквізити: карта «ПриватБанка» №5168757245607033. Отримувач: Кохась Людмила Миколаївна (мама).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x