Черкаські медики провели три трансплантації нирок за добу

Черкаські медики провели три трансплантації нирок за добу

Три трансплантації нирок здійснили черкаські медики нещодавно. Двом пацієнтам пересадили органи від посмертного донора, одному – від родинного.

Про це повідомив лікар уролог-онколог, завідувач обласного центру пластичної реконструктивної та малоінвазійної онкоурології Черкаського обласного онкологічного диспансеру Роман Морару-Бурлеску.

Забір органів від посмертного донора виконали в Черкаській обласній лікарні.

– У Черкаській обласній лікарні вдруге провели забір органів для трансплантації. І ми маємо чим пишатися, адже наша команда лікарів спрацювала на відмінно, – зазначив головний лікар Черкаської обласної лікарні Віталій Шило.

Донором став черкащанин, який перебував у стані глибокої коми. Майже тиждень лікарі боролися за життя чоловіка, але врятувати його не вдалося. Рідні дали згоду на забір органів.

В одній операційній працювало одразу кілька бригад медиків. У донора вилучили дві здорові нирки. Далі органи транспортували до Черкаського онкодиспансеру, де пересадили двом людям. Трансплантацію проводили одночасно на двох столах.

– Станом на сьогодні стан обох пацієнтів стабільний, нирки дають сечу, працюють. І це значуща перемога для медицини всієї області. Адже Черкаська обласна лікарня рухається у напрямку розвитку трансплантології в регіоні та робить все, аби у найближчому майбутньому стати опорним центром для забору органів, – додав Шило.

Окрім двох пересадок нирок від посмертного донора, онкоуролог Роман Морару-Бурлеску здійснив іще одну планову операцію – трансплантацію нирки від родинного донора.

– 36 годин в режимі non stop. Три трансплантовані нирки за добу. Уся наша команда втомлена, але ще більше мотивована, – зазначив у фейсбуці Роман Морару-Бурлеску.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x