Фото студентки ЧДТУ увійшли до каталогу кращих світлин молодіжного конкурсу фотографії PIXEL

Фото студентки ЧДТУ увійшли до каталогу кращих світлин молодіжного конкурсу фотографії PIXEL

Студентки кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету взяли участь у І Обласному молодіжному Конкурсі фотографії PIXEL, результати якого оголосили 26 січня 2022 року. Інформують про це у пресслужбі ЧДТУ.

 

На розгляд конкурсної комісії студентка групи ДЗ-91 Катерина Канюк представила роботу з назвою  «Тиша» у номінації «Пейзаж». Дизайнерка групи ДЗ-81 Катерина Богодаєва запропонувала до уваги журі три роботи у номінації «Портрет»: «Вероніка», «Погляд» та «Самовираження».

Студентка групи ДЗ-02 Любов Кривко підготувала три світлини для номінації «Репортаж/Вулична зйомка»: «Погляд з іншого боку», «Перспективи», «Рости дороги». Керівниця – викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Вікторія Шкребтій.

 

За результатами оцінювання, фотографії Катерини Богодаєвої «Вероніка» та «Самовираження» увійшли до Short-листа конкурсу та до каталогу кращих робіт.

 

До першого обласного молодіжного конкурсу фотографій могла долучитися талановита молодь віком від 14 до 25 років у наступних вікових категоріях: 14 – 16 років; 17 – 19 років; 20 – 25 років, у номінаціях: Портрет, Пейзаж, Натюрморт та Репортаж/Вулична фотографія.

 

Усього було зареєстровано 243 конкурсні роботи від 87 учасників та учасниць із різних областей України. При відборі робіт Художня рада дотримуватися наступних критерій оцінювання: художня складова кадру; композиційне вирішення кадру; естетично-моральна складова.

 

За рішенням Художньої ради пропаганда та будь-які алегорії щодо прояву насилля, ведення нездорового способу життя (паління, вживання алкоголю тощо…) в кадрі є неприйнятними та відсортовуються на першому етапі оцінювання.

 

Мета фотоконкурсу полягає у моральному та естетичному розвитку   суспільства, а також запобіганню поширення будь-яких негативних ідей.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x