В області прогнозують потепління

В області прогнозують потепління

Невтомна Атлантика продовжує надсилати потужні циклони. Черговий такий вихор учора приніс на Черкащину добре зігріте Гольфстрімом повітря. Після суботніх нічних 9-14º морозу, у ніч на неділю стовпчики термометрів фіксували 0-2º морозу, а вдень 2-4º тепла. 

 

На цьому тижні потужні циклони та західний перенос повітряних мас організують на Черкащині теплу, як для цього часу, погоду. Незначний сніговий покрив на полях нашої області, який на сьогоднішній ранок становив 1-4 см, з надходженням тепла з «атлантичного конвеєра» остаточно зійде, а незначна цементація грунту дозволить талій воді поповнити вологозапаси. Проте, в цей період буде вітряно, в окремі дні випадатимуть опади у різних фазах.

Найближчої ночі атмосферні фронти циклону «ROXANA» принесуть у наш регіон мокрий сніг та дощ при температурі повітря -4-+1º, тому на дорогах буде слизько. Завтра в другій половині дня опади припиняться, денні темперами коливатимуться близько 0º.

У середу поля фронтальної хмарності зумовлять невеликий мокрий сніг та дощ. Вночі 0-5º морозу, вдень 0-5º тепла. На дорогах та тротуарах вночі та вранці буде слизько.

Налалі до кінця тижня антициклони із Заходу «HOLM» та «INGO» організовуватимуть переважно суху, погожу погоду. Не дивлячись на наявність більшості зимових атрибутів, температурний фон відповідатиме початку березня . Денні максимуми сягатимуть 3-8º тепла, вночі невеликі морози.

 

За визначенням спостережників гідрологічних постів, товщина льоду на Кременчуцькому водосховищі біля річкового порту у Черкасах становить 22 см, а поблизу с. Рацево – 24 см. Однак, враховуючи денні відлиги, лід на водоймах області буде втрачати міцність, тому виходити на нього небезпечно!

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x