У Черкаському національному відбувся перший університетський кібертурнір

У Черкаському національному відбувся перший університетський кібертурнір

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького вперше провів університетський кіберспортивний турнір «Winter Cup CHNU 2022». За перемогу боролися 8 студентських команд. За кубок ректора змагалися команди «Shamballa» та «Ferox». За 3 і 4 місце − команди «Pjne160» та «Зачёты автоматом».

 

Фінальне змагання відбувалося в черкаському інтернет-клубі CyberX Community, який знаходиться в ТРЦ «Хрещатик-Сіті».

За гравців уболівали ректор університету Олександр Черевко, проректорка Галина Гаврилюк, представники студентської ради ЧНУ, викладачі та друзі.

«Інститут економіки і права був представлений у цьому турнірі трьома командами, одна з них вийшла у фінал. Ми надіємось на нашу перемогу. На перемогу наших студентів», − сказав директор ННІ економіки і права Василь Андрусяк, який прийшов підтримати своїх.

 

 

«Хлопці реально грають на рівних. Видно, що команда, як то кажуть, «зіграна». Мені подобається», − поділився враженнями декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Борис Онищенко.

Перший тур розпочався запеклою боротьбою між командами. Майже весь тур команди шли пліч-о-пліч. Кожна команда час від часу виривалась вперед, але коли рахунок був 15:15, командам додали раундів. Остаточним переможцем першого туру все ж таки стала команда «Ferox».

Другий тур стартував зі стрімкого ривка команди «Ferox», яка упродовж гри тримала суперників на дистанції. «Shamballa» досить часто наближалась та зрівнювала рахунок, особливо під кінець гри.

Після довгої та запеклої кіберборотьби за звання чемпіона переможцем та призерами турніру стали команда «Ferox» (1 місце), яка складалася переважно зі студентів ННІ економіки і права, команда «Shamballa» (2 місце), в якій грали студенти з ФОТІУСу. На 3 місце вийшла збірна команда «Зачёты автоматом», 4 місце посіла команда «Pjne160». Між турами проводилися розіграші призів у прямому ефірі. Учасниками стали всі ті, хто напередодні турніру виконали умови, що були вказані на інстаграм-сторінці кібертурніру ЧНУ. Щасливчиків визначали за допомогою програми випадкового вибору.

 

 

«Сьогодні провели фінал першого університетського кіберспортивного турніру «Winter Cup CHNU 2022». Це ініціатива наших студентів, реалізована студентською радою за дієвої підтримки ректорату. Звісно, радіємо за переможців − команду «Ferox», яка здобула перше місце, і за фіналістів — «Shamballa» (2 місце) і «Зачёты автоматом» (3 місце), які стали кращими з 8 команд. Але вболівав за усіх. Дякую всім нашим спонсорам і особливо інтернет-клубу CyberX Community, який надав нам можливість провести фінальні змагання.

Для мене головне, що цей турнір відбувся, що кіберспорт у Черкаському національному розвивається. Серед студентів він популярний, і треба сказати, що це не просто тренування для мозку, гра розвиває кмітливість та орієнтацію в просторі. Бачу, що перші кроки, які ми зробили ще кілька років тому, дали результат.

Уже плануємо обласний турнір. Попереду у наших кіберспортсменів багато змагань і перемог. Як голова Спортивної студентської спілки в Черкаській області, завжди підтримую їхню ініціативу», − зазначив ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

«Це була дуже емоційна гра. Ми з командою спочатку не дуже готувались, бо вважали, що в університеті і так займемо перше місце. Але коли зіграли товариську гру проти команди-суперника і програли з рахунком 2:0, зрозуміли, що до турніру готуватися треба, адже суперник дійсно сильний. Сьогодні ми показали рівень своєї підготовки, і те, що всі наші тренування пройшли не даремно», − прокоментував учасник команди «Ferox» Максим Пантич.

 

 

Усі команди отримали незабутні враження та емоції від змагань, а призери турніру здобули особливі подарунки від ректора – сертифікати на 5000 і на 3000 гривень. На завершення для всіх охочих була запропонована вікторина про ЧНУ. Переможниця отримала сертифікат на 300 гривень у клубі віртуальної реальності «Cube VR».

«Мені сподобався турнір. Шкода, що не вистачило запалу команді «Shamballa», за яку я вболівала. У цілому гра мені дуже сподобалась, дякую організаторам, усе було на вищому рівні», − говорить студентка 1 курсу навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій та переможниця вікторини Дар’я Пахно.

Під кінець заходу ректор Олександр Черевко зробив сюрприз для студентської ради університету, подарувавши їй нову акустичну систему для студентського молодіжного простору «ЧНУ-хаб». Голова студентської ради Дар’я Загребельна щиро подякувала ректору за подарунок та постійну підтримку студентської ради.

 

За інформацією пресслужби ЧНУ

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x