Витрати на харчування одного домогосподарства черкащан, зокрема й поза домом, у середньому за місяць становили 5 123 грн (52,5% усіх витрат). Про це повідомили в пресслужбі Управління статистики в Черкаській області.
У середньому найбільше за місяць жителі області витратили на: м’ясо і м’ясопродукти – 24,7%; хліб і хлібопродукти – 15,1%; молоко, сир та яйця – 12,7%; олію та жири – 10,9%; овочі, зокрема, картоплю та цукор, джем, мед, сироп, шоколад і кондитерські вироби – 8,7%.
Натомість найменше витрат було на: рибу, рибопродукти і фрукти – 5,9%; безалкогольні напої – 5,6%; інші продукти харчування – 1,8%.
Поза домом черкащани платили за харчування у середньому 2,1% від усіх витрат. Окрім цього, на харчування однієї людини витрачали 86,10 грн на добу (у липні-вересні 2020 року – 70,92 грн).