Найближчими днями в області прогнозують теплу погоду

Найближчими днями в області прогнозують теплу погоду

Унаслідок частих вторгнень атлантичних циклонів, лютий 2022 на Черкащині виявляється значно тепліше звичайного. Уже з 6 лютого намітився перехід середньодобової температури через 0º у бік підвищення, що знаменує початок метеорологічної весни.

 

Такий розвиток синоптичних процесів в останні роки став спостерігатися у лютому досить часто. За аналізом багаторічних даних, середня дата початку весни – 2 березня. За останні 30 років найпізніша весна спостерігалася у 2013 році – 30 березня. Майже в половині років весни були ранніми, з випередженням середніх строків на 1,5−3 тижні. Найраніше весна відмічалася 22 січня у 2002 році.

 

На новому тижні весна продовжить сперечатися із зимою, а сонячний антициклон – із похмурою Атлантикою.

Наразі погодну ідилію на Черкащині забезпечує південний антициклон «INGO». Ніяких опадів та небезпечних явищ, а нічні морози змінюються невеликим теплом удень. Сонячних годин багато як для зимового місяця.

У найближчі два дні суттєвих змін у погоді не очікуємо. Температура вночі до 2−7º морозу, а вдень 3−8º тепла.

 

Із другої половини тижня у нашому регіоні знову почне керувати Атлантика. У четвер на фоні інтенсивного падіння атмосферного тиску переважатиме вітряна, похмура та з періодичними опадами погода. Температурний фон дещо підвищиться: вночі до 0−2º тепла, вдень до 7−9º тепла.

 

До кінця тижня опади поступово припиниться, вітер стихне, але лютий продовжить жити по-березневим температурним нормам.

 

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x