На Уманщині відкриють 2 пункти базування швидкої

На Уманщині відкриють 2 пункти базування швидкої

У ЦРЛ 5 березня відбулася нарада, яку провів голова Уманської районної ради Олександр Дячук. Участь у нараді взяли: заступник голови районної ради Валентина Швець, заступник голови РДА Вікторія Бабич, головний лікар ЦРЛ, депутат обласної ради Інна Добрянська, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Новаківський, депутат обласної ради, завідувач хірургічного відділення ЦРЛ Валентин Судакевич, завідувачі ФАПів та депутати районної ради.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Уманської районної ради.

Засідання пройшло в формі діалогу. Звертаючись до присутніх голова районної ради Олександр Дячук наголосив на тому, що на сьогодні в галузі охорони здоров’я Уманщини є вагомі здобутки, але є й чимало проблем над вирішенням яких і буде працювати влада району, депутатський корпус районної ради спільно із керівництвом медичної галузі.

Головний лікар ЦРЛ Інна Добрянська зупинилась на найактуальніших питаннях, які на сьогодні назріли в медицині. Зокрема підвищення рівня сімейної медицини на селі, забезпечення молодих спеціалістів житлом, забезпечення міжрайонної «швидкої допомоги» автомобілями. Інна Іванівна акцентувала увагу на тому, що в районі буде відкрито пункти базування швидкої допомоги в Бабанці та Ладижинці, а також наголосила, на нинішньому етапі реформування медичної галузі призупинено.

Заслуговує на увагу виступ завідувача хірургічного відділення ЦРЛ, депутата обласної ради Валентина Судакевича. Який звернув увагу присутніх на недосконалість медичної реформи та на проблемах, які виникають на перших її етапах – це питання фінансування, кадрового забезпечення та решта. Також Валентин Григорович наголосив на необхідності повернення пункту швидкої медичної допомоги в ЦРЛ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x