Помер професор ЧДТУ Микола Бушин

Помер професор ЧДТУ Микола Бушин

Пішов у вічність професор кафедри історії та права, доктор історичних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Микола Бушин. Про це повідомляють на сторінці кафедри історії та права ЧДТУ у фейсбук.

 

Микола Іванович був засновником, організатором та першим завідувачем кафедри історії (кафедри історії та права) Черкаського державного технологічного університету.

Микола Бушин є автором та співавтором 360 наукових праць, серед яких 30 монографій, із них 10 − індивідуальних. Опублікував 14 навчальних посібників, у тому числі «Історію України» китайською, німецькою та англійською мовами.

Крім викладацької діяльності професор Бушин активно займається краєзнавством. У 1968 він особисто створив на громадських засадах історико-краєзнавчий музей Лисянського району Черкаської області, 1998 року − музей історії Черкаського державного технологічного університету, меморіальну кімнату-музей у Лисянській загальноосвітній середній школі І-ІІІ ступенів № 2 ім. С. Г. Савранського. З 2005 президент громадської організації «Товариство істориків Черкащини ім. І. О. Гуржія».

Вчений започаткував науково-краєзнавчу серію книги «Черкаський край в особах 1941−2001». Кожна книга присвячена району й містам обласного підпорядкування.

У 1998 був визнаний «Людиною року» Американським біографічним інститутом.

Йому було 83 роки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x