Депутати обласної ради спрямували на підтримку місцевої бригади тероборони 3,5 млн грн

Депутати обласної ради спрямували на підтримку місцевої бригади тероборони 3,5 млн грн

Сьогодні депутати Черкаської обласної ради зібралися на позачергову сесію. Основними питаннями стали звіт про виконання обласного бюджету Черкаської області на 2021 рік та про внесення змін до рішення обласної ради від 21.12.2021 №10-12/VІІІ «Про обласний бюджет Черкаської області на 2022 рік».

 

Зокрема, обранці одностайно проголосували за спрямування на підтримку місцевого батальйону тероборони три з половиною мільйона гривень. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

 

− Сьогодні надважлива сесія, оскільки розглядаємо питання про надзвичайно актуальну тему – це підтримка підрозділів територіальної оборони. Ще в грудні минулого року депутати фракції «Європейська Солідарність» звертали увагу керівництва ОДА, що необхідно першочергово внести зміни до програми територіальної оборони, що існує з 2018 року. Оскільки вступив у силу новий закон “Про національний спротив”, змінилися назви військкоматів, з’явилася бригада територіальної оборони. Сьогодні між більшістю депутатів досягнено розуміння, що це першочергове завдання, і рішення ухвалено одностайно, − зазначив депутат Черкаської обласної ради Віталій Коваль.

 

 

Депутат Черкаської обласної ради від «Європейської Солідарності» Олександр Радуцький із трибуни звернувся до міського голови Анатолія Бондаренка.

− Учора була сесія міської ради, але депутати не спромоглися виділити кошти на фінансування бригад територіальної оборони. Я як секретар міської ради двох каденцій можу сказати, що це можна було вирішити ще вчора. Те, що почув сьогодні від офіцерів бригади тероборони, мене шокувало. Коштів не виділили тому, що держава мала надати співфінасування. Упевнений, що офіцерів вводять в оману, адже такої програми не існує. Я звертаюся до міського голови − зберіть виконком, розгляньте зміни до бюджету і ухваліть рішення на сесії міської ради, − зазначив Радуцький.

 

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко  сказав, що в області створено окрему бригаду тероборони, до якої входить 5 батальйонів територіальної оборони в районах області та місті Черкаси.

− Нині визначено та облаштовано місця розміщення тероборони. У кожного батальйону є свої локації перебування. На сьогодні військові частини територіальної оборони за штатом мирного часу укоплектовані особовим складом на 70,4 %, за штатом воєнного часу − на 100% із урахуванням приписного особового складу, − пояснив Скічко.

Також, за його словами, кошти, що сьогодні спрямували депутати на тероборону − це вільні залишки від перевиконання бюджету.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x