11-тирічна Настуся з Черкас радує родину пасками власного випікання

11-тирічна Настуся з Черкас радує родину пасками власного випікання

Мистецтво роботи з тістом Анастасія Стрєлова практикує змалку. Дівчинка уже і на відбіркових турах «Мастер Шефу. Діти» побувала. Не пройшла, та рук не опускає і наступного сезону знову збирається потрапити на екран. Проте, як би там не склалося, талант юної господині визнаний родиною і меншими сестричками. Десерти та торти у Насті просто неперевершені. Брауні, пончики, макаруни, бісквіти, печиво, піцу пече самостійно. Рецепт паски перейняла у мами, а та – у своєї сестри.

– Цей рецепт перевірений не однією людиною, – розповідає Настуся. – У моєї мами є старша сестра, тітка Марина. Вона дуже добре вміє готувати. Моя мама, як була мала, постійно брала табуретку, ставала на неї і спостерігала, як сестричка готує щось смачненьке.

11-тирічна Настуся з Черкас радує родину пасками власного випікання

Настуся любить бавитися із тістом, тож пекти паски для неї звичайчна справа. З 9-тирічного віку вона прокидається о 4-5 ранку, щоб дати раду з тістом до школи.
Дівчинка охоче ділиться рецептом своєї смачної паски.

«Моя пасочка»

250 г теплого молока;
250 г цукру;
50 г дріжджів;
5 яєць;
50 г масла;
100 г родзинок;
ванілін;
800 г борошна.

Отож, цукор, яйця, дріжджі, масло і ванілін треба розвести в теплому молоці. Усю масу додати до борошна. Гарно вимісити. Наприкінці додати родзинки. Дати 20-30 хв, щоб тісто підійшло. Розкласти
по змащених маслом (не олією) формах. Знову 15 хв зачекати, щоб підійшло. Випікати 30-40 хв при температурі 180 градусів.

− Коли ви робите ці пасочки, треба думати про добрі справи, − додає маленька господиня. − Моя бабуся Марія із Закарпаття вставала о 4 годині ранку, замішувала і випікала пасхальний хліб, поки ще всі спали і в хаті і, як вона говорила, не прокинулася суєта. До речі, там паски не солодкі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x