В Умані зустрілися учасники автопробігу в День єднання

В Умані зустрілися учасники автопробігу в День єднання

Представники Укравтодору в 9 областях символічно поєднали схід та захід України. Зі Стрия та Покровська до Умані найдовшою дорогою країни М-30 Стрий – Ізварине вони привезли два синьо-жовті стяги.

 

16 лютого у День Єднання служби автомобільних доріг в областях провели масштабну акцію підтримки національного суверенітету. О 7 ранку дві колони авто стартували у Львівській та Дніпропетровській областях. У центрі країни близько 16 години перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко та директор «Укрпас» Максим Скляренко  зв’язали державні прапори воєдино.

«Протягом 30 років Незалежності ми постійно наголошували на важливості інтеграції Сходу і Заходу України. У 2021 році втіленням цих прагнень стала дорога Єдності – нова найдовша українська автомагістраль. Вона з’єднала якісним транспортним сполученням Львів, Тернопіль, Хмельницький з Дніпром, Павлоградом, Покровськом. А в майбутньому, після деокупації східних територій України, вона стане основним коридором до Донецька, Луганська та Ізвариного. – сказав Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України, та додав. – Сьогоднішній автопробіг вкотре символізує, що попри значні відстані, нас єднає любов до нашої країни. Тільки разом ми сильні».

Із Заходу маршрут виглядав так: Львівська область передала прапор Івано-Франківській області − далі Тернопільщина, Хмельниччина  й Вінниччина, а фінішна точка − Умань. Із Донеччини прапор рушив до Дніпропетровської області, а відтак через Кіровоградську до Черкаської.

«У 2021 році до 30 річниці Незалежності було створено Дорогу єдності М-30 Стрий – Ізварине. Вона найдовший транспортний коридор країни і перетинає 10 областей, разом з нині окупованою частиною Луганщини. Сьогодні на цій дорозі ми змогли передавати наші державні символи, наче Олімпійський вогонь, територіями 9 областей. Та ми віримо в перемогу і в те, що тимчасово окуповані частини Донеччини та Луганщини будуть звільнені, і траса М-30 простягатиметься аж до кордону держави. Неподільність, соборність та єдність України – цінності, котрі сповідують дорожники в кожному куточку нашої держави. Вони не покидаючи рук готуються до нового будівельного сезону, адже впевнені у непереможності Збройних сил України та тому, що за нами правда», − коментує Андрій Івко, перший заступник голови Укравтодору.

Загальна довжина траси М-30 становить 1392,3 км. За перший рік «Великого будівництва» оновили понад 200 км дороги М-30, у 2021 році  роботи зосередили на 600 км у 8 областях. Ремонтуємо разом з мостами та шляхопроводами. У 2022 році заплановано завершити ремонт траси на підконтрольних територіях.

По завершенню ремонтних робіт на Дорозі єдності, очікуваний трафік сягатиме 40-50 тис. автомобілів. Це не лише дозволить скоротити час у дорозі з Львівської до Луганської області щонайменше на 3 години, але й розвантажить міжнародні автошляхи М-06 Київ – Чоп та М-03 Київ – Харків – Довжанський, які нині – найпопулярніші маршрути з правого на лівий берег Дніпра.

 

За інформацією Служби автомобільних доріг у Черкаській області

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x