На вихідних в області прогнозують теплу погоду й пориви вітру

На вихідних в області прогнозують теплу погоду й пориви вітру

Лютий 2022 на Черкащині тішить теплом. Причиною тому стала надзвичайно активна Атлантика, яка постійно «закидає» на континент все нові й нові циклонічні вихори. Траєкторії їхнього переміщення проходять більш північними широтами, ніж що підтримує температурний режим у нашому регіоні в градаціях весняних значень.

 

До того ж, Атлантика змушує погоду грати за своїми правилами. Із четверга атмосферний тиск під натиском чергового «атмосферного велетня» істотно знизиться більше ніж на 10 одиниць, досягнувши мінімуму вдень п’ятниці.

 

Надалі у вихідні атмосферний тиск матиме досить гнучкий добовий хід, що негативно впливатиме на самопочуття людей, значного дискомфорту додаватиме поривчастий вітер небезпечних значень 15−20 м/с.

 

Температурний режим у найближчий тиждень утримається на «високій ноті». Попри вторгнення атмосферних фронтів, навіть холодних, температура повітря в нічні години збережеться на слабко позитивних значеннях, досягнувши мінімуму -3º у ніч на суботу, 19 лютого. Решту часу її градації збережуться в межах -1…−+4º, удень 3−8º тепла, лише у понеділок 5−10º тепла. Кількість опадів очікується незначною.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x