Ляшко прогнозує спад захворюваності на COVID-19 в Україні

Ляшко прогнозує спад захворюваності на COVID-19 в Україні

Пік захворюваності на COVID-19 зафіксували в Україні, зменшення кількості випадків очікують за два-три тижні. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

– Ми вже його (пік захворюваності – ред.) проходимо, думаю, два-три тижні і ми вже будемо йти вниз, якщо не будуть додаткових непередбачуваних особливостей штаму коронавірусу, – зазначив Ляшко.

За його словами, враховуючи особливості штаму Омікрон, можна прогнозувати значне зменшення кількості випадків та госпіталізацій через COVID-19. Також необхідно, аби вакцинувалося якомога більше людей, адже це пов’язано з ухваленням рішення про скасування карантинних обмежень.

Зараз МОЗ аналізує ситуацію в Данії та Великій Британії, де рівень вакцинації значно вищий, ніж в Україні, та де поступово знімають карантинні обмеження, зокрема, дозволяють відмовитися від маскового режиму.

– Наша мета – імунізувати 70% дорослого населення повним курсом і провести бустерну вакцинацію людям, які цього потребують. Це дозволить нам з оптимізмом дивитися вперед і не застосовувати карантинні обмеження при подальшому потенційному зростанні, що прогнозують на жовтень-листопад 2022 року, – сказав міністр охорони здоров’я.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x