Наталія Мамалига: «Ім’я Шевченка – святе для кожного українця»

Наталія Мамалига: «Ім’я Шевченка – святе для кожного українця»

Сольний концерт Заслуженої артистки України Наталії Мамалиги «Зоре моя вечірняя» відбудеться 26 лютого в Черкаському драмтеатрі.

Про особливості цьогорічного заходу виконавиця розповіла журналістам “Нової Доби” в моноінтерв’ю.

Ім’я Шевченка – святе для кожного українця, він національний герой і символ країни. Ідея створення концертної програми, присвяченої українському пророку та за його творами, належить Юркові Прокопчуку (моєму чоловікові, а на той час акторові драмтеатру). Поезія Тараса Григоровича завжди сучасна і актуальна, особливо зараз. Свою Шевченкіану ми з ним розпочали ще на 200-річчя Кобзаря в черкаському театрі. Вона мала назву «Ну що б, здавалося, слова».

Минулого року я запропонувала сольний проєкт під назвою «Зоре моя вечірняя». Вирішила поєднати поезію Шевченка та словоспіви на його вірші відомих композиторів класиків. Зокрема, Миколи Лисенка, Якова Степового, Кирила Стеценка, Юлія Мейтуса та Ігоря Соневицького.

Режисером-постановником концерту став Станіслав Садаклієв, аранжування належить композиторці, диригенті, Заслуженій артистці України Олені Бєлкіній, художнє оформлення – Заслуженій артистці України Надії Нікіфоровій.

– Прем’єра концерту «Зоре моя вечірня» відбулася в день перепоховання Кобзаря, 22 травня.

 На заході глядачі зможуть почути улюблені твори митця: «Тополя», «Сова», уривки із поем та віршів: «Княжна», «Марія», «Гайдамаки», «Мар’яна Черниця», «До Основ’яненка» тощо.

Музичний супровід на концерті забезпечить камерний склад артистів театру оркестру, та я – акомпануватиму на бандурі. А тембер цього інструменту в поєднанні з голосом є «етнічним звукоідеалом» української національної музики.

Усе життя і творчість поета були присвячені українському народу. Зігріті гарячою любов’ю до своєю землі та пройняті священною ненавистю до ворогів. Мабуть, саме тому, символічно, концерт відбудеться 26 лютого в День супротиву окупації АР Крим. Для глядачів з цього приводу підготувала сюрприз. Тому запрошую черкащан на концерт-виставу «Зоре моя вечірняя».

Спілкувалася Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x