В області обиратимуть кращу сільську раду

В області обиратимуть кращу сільську раду

Минулого тижня перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник керівника секретаріату – начальник загального відділу Наталія Горна та начальник організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Ольга Бреус відвідали Матусівську сільську раду Шполянського району, Мошнівську – Черкаського району та Юрківську – Звенигородського району. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській облраді.

Ці сільські ради вибороли перші місця в своїх районах та беруть участь у щорічному обласному конкурсі на найкращу сільську раду Черкащини.

Як відомо, конкурс проводиться з метою покращення добробуту сільських територіальних громад області, підтримки діяльності органів місцевого самоврядування, створення моральних та матеріальних стимулів для підвищення ефективності роботи посадових осіб місцевого самоврядування, розвитку елементів здорової конкуренції, поширення кращого досвіду у реалізації місцевих програм соціально-економічного і культурного розвитку села.

Відповідно до п.13 Положення про щорічний обласний конкурс на кращу сільську раду (далі − конкурс) комісія на чолі з Валентином Тарасенком оцінює організаційну роботу сільських рад: роботу депутатів сільської ради, аналіз наповнення бюджету та використання бюджетних коштів, роботи зі зверненнями громадян, роботу органів самоорганізації населення, технічний та естетичний стан будівлі сільської ради, стан виконання державної реєстрації актів цивільного стану тощо.

У кожному населеному пункті перший заступник голови обласної ради з працівниками виконавчого апарату обласної ради відвідали загальноосвітні навчальні заклади, дитячі садочки, інші об’єкти соціальної сфери, ознайомились з їх роботою, узагальнили висновки, які потім буде враховано при визначенні кращої сільської ради Черкащини за підсумками роботи в 2016 році.

На переможця конкурсу претендують нині дванадцять сільських рад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x