ЄС розгорне в Україні військово-тренувальну місію

ЄС розгорне в Україні військово-тренувальну місію

Європейський Союз ухвалив рішення про розгортання дорадчо-тренувальної військової місії в Україні. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив на брифінгу за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

За його словами, це рішення є важливим політичним сигналом про збільшення присутності ЄС в Україні і початок співпраці у військовій сфері.

— Місія буде дорадчо-тренувальною, це не бойові підрозділи. Але надзвичайно важливо, що ця ініціатива дійшла до завершення. Ми дуже довго працювали з друзями в ЄС, щоб це відбулося. Параметри й час розгортання уточнюватимуть, – зауважив Кулеба.

Міністр додав, що Європейський Союз міг би вже зараз погодити надання Україні перспективи членства в ЄС. На думку Кулеби, це могло б надіслати чіткий сигнал Президенту РФ: що б він не робив і як не старався, рух України до ЄС є незворотнім.

Додамо, що Україна скерувала до Європейського Союзу лист щодо конкретних кроків на зміцнення кібербезпеки та отримала позитивну відповідь щодо готовності ЄС надати комплексну пропозицію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x